My Personal Colourwheel

Kijk naar jezelf door de ogen van een ander

My Personal Colourwheel

Hoe kijk jij naar jezelf?

Wat is jouw uitstraling? Hoe denk je dat je overkomt? Is dat hetzelfde tussen wat jij denkt dat je uitstraalt, en hoe anderen je zien? In deze workshop ga je dat ontdekken. We gaan op een positieve manier met kleur aan de slag en je beleeft een inspirerende ochtend, middag of avond. De kleuren waar we mee werken staan voor bepaalde kenmerken. Je gaat zien dat je van alle kleurkenmerken kwaliteiten in huis hebt en je ontdekt verrassende inzichten over jezelf.

Denk je weleens dat je collega geïrriteerd de wenkbrauwen optrekt, omdat je ‘s ochtends weer eens humeurig binnenstapt? Misschien gaat dit helemaal niet over jou en is er net een vervelend telefoontje geweest en vind je collega je juist super tof voor alles wat je doet. Of ben je juist erg sociaal en behulpzaam of vindt je jezelf eigenwijs en koppig? Hoe je reageert op je omgeving en de mensen om je heen maken samen jouw uitstraling naar de buitenwereld toe. Maar…..

Klopt dit beeld eigenlijk wel?

Tijdens deze bijzondere workshop ontdek je je uitstraling op anderen. Op een positieve manier ga je met kleur aan de slag waarbij een stuk kleurenpsychologie ingezet word om jouw persoonlijk kleurenwiel te maken.

Werkwijze

De workshop start met enkele ‘kleurrijke’ opdrachten die, uiteraard, met kleur te maken hebben. Je leert elkaar beter kennen op een losse en vriendelijke manier. Daarna volgt er een uitleg over de werking van de verschillende kleuren, gezien vanuit verschillende perspectieven. Dan ga je aan de slag met het persoonlijk kleurenwiel, voor jezelf en voor anderen.

Samen met je collega’s of vrienden ontdek je dat je van alle kleuren in het persoonlijk kleurenwiel kwaliteiten in huis hebt. Ontdek hierdoor verrassende inzichten over jezelf en over anderen.

Herkenbaar?

An en Karin werken al 10 jaar in hetzelfde kantoor en groeten elkaar zijdelings als ze elkaar in de gang passeren. Tijdens vergaderingen spreken ze elkaar, maar daar stopt ook alle verdere communicatie. An vind dat Karin zich aanstelt door zo vaak ziek te zijn. Karin heeft eigenlijk geen idee waar An haar interesses liggen en vind dat prima zo, zij is toch niet zo haar type.

Wat het verhaal achter deze twee dames is weten ze niet van elkaar. Ze zien wel hun verschillen maar wellicht zijn er veel overeenkomsten die ze niet van elkaar kennen. Heeft Karin vaak migraine, net als An haar moeder. Toont An niet veel belangstelling voor Karin om zichzelf te beschermen, iets wat Karin ook meegemaakt heeft maar op een ander moment in haar leven. Wellicht zijn er ook positieve connecties die hen verbind. Zijn ze allebei fan van Goldplay, rozen zijn de favoriete bloemen, net als de kleur rood. Voor een glaasje rosé, fijne romige Franse kazen en een goed gesprek bij kaarslicht mag je hun beide wakker maken.

Tijdens de workshop ontdekten ze de overeenkomsten die ze hadden waardoor er meer wederzijds begrip is ontstaan. Nu lopen ze elkaar niet meer voorbij in de gang maar maken ’s ochtends even een klein praatje bij de koffiemachine.

Wil je ook graag op een positieve en losse manier je collega’s of vrienden beter leren kennen? Het Personal Colour Wheel geeft je deze kans. Vergroot het inzicht in jezelf , het inzicht in hoe anderen jou zien en hoe jij anderen ziet.

Deze activiteit duurt een dagdeel en is te boeken voor een ochtend, middag of avond. Met 4 of met 80 personen? Het kan allemaal.

Breng kleur in je bedrijf en in je leven. Neem contact op voor meer informatie en/of een prijsofferte op maat.

Datum na overleg

Prijs:

€ 99,– euro. Inclusief btw.

Workshop

Het Emotional Colourwheel

Hier gaan we met het Emotional Colour Wheel aan de slag. Het Emotional Colour Wheel is gebaseerd op een lopend onderzoek naar kleurvoorkeuren en hun betekenis.

Werkmateriaal voor kleuradviseurs
Een kleurenwiel gebaseerd op de dimensies van kleur.

Google de term kleurenpsychologie en je krijgt oneindig veel sites die hier een artikel, blog of ‘waarheid’ over schrijven.

Er zijn duizenden onderzoeken naar de werking van kleur op de psyche gedaan, waarvan de resultaten ook alweer zijn verlegd door andere onderzoeken.

De wereld om ons heen verandert in rap tempo en onze perceptie van kleuren verandert mee. Iedereen heeft zijn eigen verhaal als het op kleur aankomt. Natuurlijk spelen evolutie en ‘programmatie’ een grote rol in hoe wij op kleuren reageren en het inzetten van de algemene richtlijnen die gelden in de huidige kleurenpsychologie geven een goede richtlijn als je deze wilt inzetten voor grotere doelgroepen in marketing, reclame, branding en coaching.

Werk je één op één met een klant dan geven deze algemene termen en begrippen je niet voldoende om de persoonlijkheid van een klant te leren kennen. Als je de klant kleuren laat kiezen en daar de algemene emoties van de verschillende kleuren aan verbindt zonder die klant te laten nadenken waar die kleur voor hem of haar voor staat dan ontstaat er een vorm van omgekeerde psychologie. Jij vertelt waar een kleur voor staat en de klant volgt jou daarin (of niet).

Wat als je het nu eens zou omdraaien. De klant die tegenover je zit weet nietsvan de werking van kleur en je laat diegene over zijn of haar voor- en afkeuren vertellen, samen met het waarom. Het benoemen van alleen de kleur zou hierbij niet genoeg zijn want zijn groen zal ongetwijfeld een ander groen zijn dan dat van jou.

Het ‘Emotional Colourwheel’ bestaat uit 8 verschillende kleurfamilies waarin alle dimensies van kleur zitten. Deze kunnen je helpen om achter de kleurvoorkeuren van je klant te komen zonder deze in gedachten te sturen.

Iedere emotie bij een kleur is goed want het is tenslotte de klant zijn of haar (unieke) emotie van een ervaring of herinnering.

Het ‘Emotional Colourwheel’ geeft je een stuk ‘gereedschap’ om op een relaxte manier de klant te leren kennen door kleur. Wil je ook ontdekken hoe je dit kunt inzetten? Wat iemands unieke kleurverhaal is? Kom dan naar de workshop en ervaar hoe jijzelf en de andere deelnemers de emoties van de verschillende kleuren ervaren.

Iedere deelnemer ontvangt een klein exemplaar van het kleurenwiel cadeau als dank voor het benoemen van de kleuren, en krijgt later een overzicht van de verschillende benamingen die de andere deelnemers van die middag aan de kleuren hebben gegeven. Hiermee ga je ontdekken dat er veel verschillende associaties van een kleur kunnen zijn.

0032(0)495132146