Project Description

Workshop 

Deze workshop bestaat uit twee delen waarbij je in het eerste gedeelte meer inzicht krijgt over jezelf door hoe anderen jou zien. In het tweede gedeelte gaan we met het emotional colour wheel aan de slag, een stuk ‘gereedschap’ die je in staat stelt het waarom van iemands voorkeur en afkeur van kleur te achterhalen.

Het Personal Colour WheelPersonal Colour Wheel

Het Personal Colour Wheel geeft inzicht in jezelf en inzicht in hoe anderen jou zien. Wat is jouw uitstraling? Is die hetzelfde tussen wat jij denkt dat je uitstraalt en hoe anderen jou zien?

In deze workshop ga je dit allemaal ontdekken. We gaan op een positieve manier met kleur aan de slag en je beleeft een inspirerende dag. Je gaat zien dat je van alle kleurkenmerken kwaliteiten in huis hebt en je ontdekt verrassende inzichten over jezelf.

Het Personal Colour Wheel kun je in veel situaties inzetten en deze dag gaan we met de eerste indruk aan de slag. Op het einde ga jij met je eigen Personal Colour Wheel naar huis dat is gebaseerd op hoe jij jezelf ziet en hoe een ander jou ziet.

 

Het Emotional Colour Wheel

EmotionalColourWheel

Google de term kleurenpsychologie en je krijgt oneindig veel sites die hier een artikel, blog of ‘waarheid’ over schrijven.

Er zijn duizenden onderzoeken naar de werking van kleur op de psyche gedaan, waarvan de resultaten ook alweer zijn verlegt door andere onderzoekstechnieken. De wereld om ons heen verandert in rap tempo en onze perceptie van kleuren verandert mee. Iedereen heeft zijn eigen verhaal als het op kleur aankomt. Natuurlijk spelen evolutie en ‘programmatie’ een grote rol in hoe wij op kleuren reageren en het inzetten van de algemene richtlijnen die gelden in de huidige kleurenpsychologie geven een goede richtlijn als je deze wilt inzetten voor grotere doelgroepen in marketing, reclame, branding en coaching. Werk je één op één met een klant dan geven deze algemene termen en begrippen je niet voldoende om de persoonlijkheid van een klant te leren kennen.

Als je de klant kleuren laat kiezen en daar de algemene emoties van de verschillende kleuren aan verbindt zonder die klant te laten nadenken waar die kleur voor hem of haar voor staat dan ontstaat er een vorm van omgekeerde psychologie. Jij vertelt waar een kleur voor staat en de klant volgt jou daarin (of niet).

Wat als je het nu eens zou omdraaien. De klant die tegenover je zit weet niets van de werking van kleur en je laat diegene over zijn of haar voor- en afkeuren vertellen, samen met het waarom. Het benoemen van alleen de kleur zou hierbij niet genoeg zijn want zijn groen zal ongetwijfeld een ander groen zijn dan dat van jou.

Het ‘Emotional Colourwheel’ bestaat uit 8 verschillende kleurfamilies waarin alle dimensies van kleur zitten. Deze kunnen je helpen om achter de kleurvoorkeuren van je klant te komen zonder deze in gedachten te sturen. Iedere emotie bij een kleur is goed want het is tenslotte de klant zijn of haar  (unieke) emotie van een ervaring of herinnering.

Het ‘Emotional Colourwheel’ geeft je een stuk ‘gereedschap’ om op een relaxte manier de klant te leren kennen door middel van kleur. Wil jij ook ontdekken hoe je dit kunt inzetten? Wat iemands unieke kleurverhaal is? Kom dan naar de training en ervaar hoe jijzelf en de andere deelnemers de emoties van de verschillende kleuren ervaren.

Bonus. Met de kleuren van het wiel kun je ook nog mooie paletten maken als je de dimensies van kleur goed inzet of binnen een kleurfamilie blijft.

Iedere deelnemer ontvangt een klein exemplaar van het kleurenwiel cadeau en krijgt korting op het grote pakket. Meer info hierover tijdens de training.

 

Praktische info:

Locatie:

House of Colours

Koningin Astridlaan 1

2070 Burcht-Antwerpen

0032(0)495132146

Tijd:

Inloop 13 uur. Start 13.30. Einde 17.00

Prijs:

Introductieprijs 99 euro. Inclusief btw, koffie en thee.

 

Cristel vond het lastig aan deze workshop deel te nemen, ze was meegekomen met een vriendin die haar deze workshop cadeau gegeven had. Jezelf open stellen voor vreemde mensen vond ze maar niets en ze was dan ook zeer terughoudend in het begin. Tijdens de uren die volgden kwam Cristel steeds meer los en op het einde was ze zeer tevreden met de positieve feedback die ze had gekregen op haar eerste indruk.

Marjan ziet zichzelf als rustig en nogal introvert maar altijd bereid anderen te helpen. Ze heeft graag dat zaken geordend gaan en ze blijft graag op de achtergrond. Verder laat ze initiatief nemen graag aan anderen over. Bij het invullen van het personal Colour Wheel kwam er bij Marjan een score uit die vooral in het segment van de koelere kleuren te vinden is. Nadat collega’s van Marjan dezelfde test hadden ingevuld over Marjan kwam daar een heel andere score uit. Zij zagen haar op sommige vlakken heel anders. Dit was voor Marjan een ‘eye-opener’.

 

Inschrijven Workshop via:  info@colourprofessionals.eu of jeannette.hanenburg@gmail.com