Project Description

Til je advies naar een ander ‘level’.

De methode van Personal ColourDesign, Persoonlijk kleur- en stijlontwerp,  staat voor de adviseur die buiten de hokjes wil kleuren, de adviseur die geen standaard adviezen wil geven, de adviseur die persoonlijkheid belangrijk vindt en die maatwerk wil leveren.

Personal Colour Design

Over de werking van kleur blijf je je waarschijnlijk je leven lang verbazen. Je zult nooit uitgeleerd raken over kleur en dat is juist het mooie ervan. Maar datzelfde kan soms ook onzeker maken. Wanneer weet je eigenlijk voldoende? Als kleurconsulent kun je in een positie komen, waarin je twijfelt aan jezelf en dat kan ontstaan door verschillende redenen. Daarom gaat deze opleiding verder dan het opleiden tot kleurconsulent. Het is een opleiding waarin je ook de vele facetten van het ondernemerschap leert. De opleiding Kleurprofiel op Maat zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt. Een opleiding waar de klant straks centraal staat, dus waarin niet alleen kleur belangrijk is, maar ook hoe kleuren gedragen worden en kleurstyling. Kledingadvies is voor een groot gedeelte kleurgebruik. Je wordt opgeleid tot kledingcoach. In deze kleuropleiding sla je dus 2 vliegen in één klap.

Maak het verschil en leer te analyseren op een manier waar jij achter kunt staan als adviseur. Je geeft je klant niet alleen kennis mee over wat bij haar of hem past, maar ook een geheel op maat gemaakte, persoonlijke kleurenwaaier hoort tot de mogelijkheden. Bovendien maak jij hiermee het verschil in het grote aanbod op de markt.

Stop mensen niet in ‘kleurhokjes’ of seizoenen, adviseer op maat, met hoogwaardige materialen zodat jij jouw advies kunt afstemmen op de behoefte van jouw klant.

Spreekt dit je aan? Dan vindt je hier de opleiding die daar bij hoort. Bij ColourProfessionals krijg je een opleiding die je professioneel met kleding en kleuren laat werken en die jou voldoende lef geeft om buiten de hokjes te denken. Een opleiding  voor praktijkgerichte vakmensen, zodat je als zelfstandige, actieve en zelfverzekerde kledingcoach aan de slag kunt.

Veel kleuropleidingen gaan uit van een gestandaardiseerd systeem, dat is gemakkelijk maar hieraan zitten een aantal nadelen. Eén daarvan zijn de materialen waar je mee werkt, zoals de standaard kleurenwaaiers of kleurenkaarten. In een standaard waaier zitten bijna altijd kleuren die niet goed of minder goed staan, of een kleur die prachtig staat, maar niet in de waaier zit. Ook het op voorraad houden van de standaard kleurenwaaiers vergt een grote investering.

Bovendien tref je in de praktijk altijd personen die niet in een hokje van een bepaald seizoen passen. En wat dan? Waar breng je ze onder zonder ze tekort te doen? Het grootste nadeel met het werken van een standaard systeem is dat je niet de vrijheid hebt om een product samen te stellen afgestemd op de klant, zowel wat uiterlijk als persoonlijkheid betreft. Dit bij elkaar kan heel frustrerend zijn, zowel voor jou als voor je klant.

In deze opleiding leer je voldoende vaardigheden om direct aan de slag te kunnen. Een opleiding waarbij je leert te werken met een gepersonaliseerd systeem voor een kleur- en kledingadvies op maat voor jouw klant. Advies waarbij jouw klant centraal staat en niet de ‘kleurhokjes of kleurseizoenen’. Op deze manier kun jij je onderscheiden in de markt en kwalitatieve producten aanbieden. Hiermee kun jij het verschil maken.

Met kleuren werken leer je het beste in de praktijk. Tijdens deze opleiding ga je veel praktijkopdrachten meekrijgen die je oog voor kleur gaan veranderen. Je gaat zaken op kleurgebied ontdekken waarvan je eerder het bestaan niet wist.  Mensen in de ‘seizoenshokjes’ stoppen werkt niet meer. De klant van nu is een andere klant dan 30 jaar geleden en stelt hogere eisen. Het loslaten van de gestandaardiseerde systemen vergt lef en om dat lef te krijgen, heb je voldoende kennis nodig van kleur, stijl en persoonlijkheid.

In de opleiding Persoonlijk kleur- en stijl Ontwerp, leer je voldoende vaardigheden om de mensen goed te kunnen analyseren en krijg je veel praktijk opdrachten om voldoende technische kleurkennis te krijgen. Bovendien maak je tijdens de opleiding jouw eigen werkmaterialen. Het maken van presentaties en workshops zal de nodige aandacht krijgen. Je krijgt diverse handvaten mee die jou verder helpen om een zelfstandig bedrijf op te zetten. De opleiding heeft een hoog niveau en er wordt veel inzet van de deelnemers verwacht. Er zullen veel thuisopdrachten zijn en een actieve  inbreng tijdens de lessen wordt verwacht.

Deze opleiding leert jou een methode aan waarbij jij zelf een kleur- en stijlontwerp op maat maakt voor jouw klant.

Kleur en Styling zullen voor jou geen geheimen meer kennen. Je leert werken met een methode voor een gepersonaliseerd kleur- en stijlontwerp die bij de persoonlijkheid van jouw klant past. Je werkt bovendien met kwaliteit producten en maakt daarmee het verschil.

Deze methode van analyseren vraagt veel kleurkennis en inzicht in kleur. Na het volgen van deze opleiding heb jij die en ben je in het bezit van een ColourProfessionals certificaat. Je zult vol zelfvertrouwen jouw klanten kunnen voorzien van een goed onderbouwd en professioneel kleur- en stijladvies dat bij hun persoonlijkheid past.

Een kast vol voorgedrukte waaiers, paspoorten en kaartjes is niet meer nodig. Jij bent namelijk de designer van het  kleur- en stijlprofiel op maat.

 

 • 4 bonussen!!

  Bonus 1:
  Een gratis powerpoint presentatie over de dimensies van kleur die je bij je kleuranalyses, workshops of presentaties kunt gebruiken.

  Bonus 2:
  Colour Customized profiel kaarten voor je eerste 10 klanten die je met de nieuwe methode gaat analyseren. Gratis.

  Bonus 3:
  Kleurdimensie kaarten waarmee je een snelle, eerste kleurenindruk van iemand kunt uitvoeren. Deze zijn ook geschikt voor presentaties en workshops. Gratis.

  Bonus 4:

  Gratis deelname aan de training verkooptechnieken en marketing.

werkmaterialen colourprofessionals

Vanwege de vele lesmaterialen en de ideale lichtomstandigheden wordt deze opleiding gedeeltelijk in de eigen opleidingsstudio van ColourProfessionals gegeven.

De eerste lessen kunnen op locatie plaatsvinden.

Locatie: Antwerpen, Burcht

Voor deze opleiding kun je je vrijblijvend opgeven. Vermeld een dag van voorkeur.

Bij 4 deelnemers gaat de opleiding door en worden de data in overleg vastgelegd.

Opleidingsonderdelen

Module 1: De Taal van Kleur

Module 2: Kleurstyling.

Module 3: Kleur- en Stijl coaching

Module 1: De Taal van Kleur

Hoe maak je van ieder advies een succes? Kennis. Het enige wat je nodig hebt is een methode om tot goede kleurkeuzes te komen. Een methode die altijd werkt.

 • Leer het ABC van de ‘Taal van Kleur’ creatief in te zetten.
 • Profiteer van de uitgekiende methode van ColourProfessionals. Krijg nieuwe inzichten en leer de methode van kleurdimensies kennen. Het kiezen van kleuren is daardoor geen enkel probleem meer. Je leert kleuren ontleden en analyseren waardoor je een evenwichtig en harmonieus kleurenpalet kunt samenstellen op maat van je klant.
 • Goede kleurkeuzes maken kun je aanleren. Met de CP-methode heb je een systeem waarbij je niet meer op intuïtie hoeft af te gaan bij je kleurkeuzes maar goede argumenten kunt voorleggen aan je klant over de perfecte kleurkeuzes die je maakt.
 • De CP-methode leert je hoe kleuren veranderen door toedoen van o.a. licht, textuur, vorm en hoe je hiermee kunt werken.
 • Naast de theorie is het vooral een manier van met kleur werken die zeer praktisch is opgezet en voor veel toepassingen kan worden ingezet.
 • Je leert anders naar kleur te kijken en deze in categorieën in te delen. Als je deze competenties kent gaan we zien hoe we deze regels creatief kunnen ombuigen.

Met de methode van ColourProfessionals heb je een uitgekiend systeem dat:

 • Een kleurenpalet samenstelt dat doordacht en harmonieus is en afgestemd op de persoonlijkheid van je klant.
 • Door het uitgebreide stappenplan weet je exact waar je iedere keer moet beginnen en eindigen.
 • Je leert een ‘diagnose’ te maken van wat er is.
 • Je materialen geeft waar je mee kunt werken.
 • Van jou een echte ‘ColourProfessional’ maakt.

Module 2: Kleurstyling

 • Leer hoe je kleur kunt inzetten om lichaamsvormen goed uit te laten komen of juist niet.
 • Leer wat belijningen voor een lichaam doen en hoe je kleur slim kunt inzetten.

Module 3: Kleur- en Stijlcoaching

 • Wat zijn de positieve en negatieve associaties van kleuren
 • Welke persoonlijkheidstypes zijn er
 • Welke kleuren passen goed bij wie en waarom
 • Welke kledingstijl past goed bij wie en waarom

Met een kleurenanalyse maak je een kleurprofiel op maat. Door het afnemen van een eenvoudige persoonlijkheidstest, het invullen van een vragenlijst en een gesprek met je klant kun je een persoonlijk Kleur- en Stijlprofiel te maken.

Ben jij een professional of wil je een professional worden en met een uniek systeem leren werken dat makkelijk inzetbaar is en jou de goede adviezen aanleert? Ben je op zoek naar een methode die van jou een professional maakt. Dan is de CP-methode zeker iets voor jou.

In 6 dagen leer je een Persoonlijk Kleur- en Stijl ontwerp maken en heb je kennis van kleur, styling en coaching opgedaan.