Project Description

Colour Design De Taal van Kleur

Vakopleiding Allround Kleuradviseur

Een goed kleuradvies, waarbij de wensen van een klant worden geïnventariseerd, is één van de belangrijke aspecten om van een project een succes te maken. Alles begint bij een goede basis tussen kennis en praktijk. In deze opleiding leer je hoe je dit kunt bereiken. Je leert de eigenschappen van kleur kennen die je in staat stellen een uitgebalanceerd kleurenpalet samen te stellen, waarbij je ook de werking van licht, materiaal, textuur en context mee neemt. Heb jij kennis over kleur en kleursystemen, en kun jij een advies onderbouwen, dan heb jij de vaardigheden je klanten te overtuigen om in jouw voorstel mee te gaan.

Module 1

Module 1 gaat in op de technische en psychologische aspecten van kleur en hoe je deze toepast. Naast theoretische kennis ga je ook aan de slag met leerzame praktijk- en huiswerkopdrachten waarbij je de werking van kleur beter leert toepassen.

Wat leer je in deze opleiding:
Je leert een kleurontwerp te maken
Je leert de theorie omzetten naar de praktijk
Je leert kleur naar klanten te communiceren
Je leert een kleurenplan maken
Je leert de do’s& dont’s van kleurcombinaties

Na het volgen van deze opleiding kun jij uitleggen waarom kleurkeuzes kloppen en waarom niet. Je geeft niet alleen advies met gevoel en intuïtie voor kleur, maar met een gedegen kennis van de verschillende aspecten van de kleurenleer. Je kent de theorie en past die toe in de praktijk. Tijdens een kleuradvies schept jouw kennis over kleur vertrouwen bij de klant.

Colour Design De Taal van Kleur

Wat brengt de opleiding kleuradviseur jou.

Deze opleiding geeft je een gedegen kennis over kleur en verandert de manier waarop je nu naar kleur kijkt. Weten hoe je kleur kunt inzetten maakt van jou een kleuradviseur die weet waar hij of zij over praat.

Wat komt er aan bod in de opleiding?  

Kleurdimensies
Kleurcontrasten
Kleurharmonie
Kleurpsychologie
Kleur & Vorm
Kleur & Licht
Kleur & Textuur
Kleur & Context
Kleur & Ondertoon
Kennis van het NCS systeem (www.ncscolour.com)

Voor wie is deze opleiding?

De vakopleiding voor kleuradviseur is voor gemotiveerde vakmensen die hun kennis willen verdiepen en professionaliseren.
Je werkt al enkele jaren met kleur, bijvoorbeeld als adviseur of ontwerper, en je wilt je kennis over kleur nog verder uitbreiden, ontwikkelen en verdiepen? Dan is deze opleiding de opleiding die bij je past. Een uitgebreid pakket aan theorie, maar vooral praktijk, zal je kennis en inzichten vergroten. Met deze kennis zul je je klanten nog beter kunnen begeleiden in hun kleurkeuzes en een zo goed mogelijk kleuradvies kunnen geven, waarbij je intuïtie en buikgevoel over juiste kleurkeuzes kunt onderbouwen met kennis. De opzet van deze opleiding is dat zowel de starter, als iemand die al langer met kleur werkt, de opleiding kan volgen omdat iedereen extra opdrachten op eigen niveau kan maken.

Wil jij je creativiteit en expertise over kleur vergroten, je eigen vakkennis en daarmee je geloofwaardigheid vergroten?  Dan is deze opleiding wat je zoekt. Je vakkennis vergroten is een manier om je te onderscheiden van je vakgenoten.
Het ColourProfessionals instituut biedt een opleiding aan die je exact dat gaat brengen. Een praktische opleiding die je daadwerkelijk een verdieping gaat geven in de manier hoe jij tegen kleur aankijkt. Als kleur een belangrijk onderdeel is van je huidige werk, dan zal zowel voor jou als je werkgever, je ‘credibility’ stijgen door de manier waarop je kleurkennis zich zal verdiepen tijdens deze intensieve opleiding. De opleiding is zo opgezet dat je de aangeleerde methode direct in de praktijk kunt toepassen.

werkmaterialen colourprofessionals

Dit is een ‘hands-on’ opleiding met veel ruimte voor de praktijk. De opleiding heeft een intensief niveau en jouw inzet is hierbij van groot belang, zowel voor de thuisopdrachten, als tijdens de lessen.
De lessen zijn zo opgebouwd dat er veel ruimte is voor eigen inbreng. Opdrachten kunnen aangepast worden aan jouw expertiseniveau of professionele achtergrond.

Profiel van de cursisten:

  • Je geeft kleuradvies
  • Je bent verantwoordelijk voor kleurkeuzes binnen jouw bedrijf
  • Je bent ontwerper, stylist of adviseur
  • Je bent werkzaam in de woningbranche
  • Je bent werkzaam in de kledingbranche
  • Je bent op zoek naar nieuwe carrièrekansen

Heb je nog vragen of aarzel je nog of deze opleiding iets voor jou is? Twijfel dan niet en neem contact op via mail of telefoon. info@colourprofessionals.eu – 0032 495132146.

Praktische informatie:

De opleiding tot allround kleuradviseur is opgebouwd uit verschillende modules. Deze kunnen na het succesvol afleggen van module 1 worden gevolgd. De prijzen van de volgende modules nemen in prijs af.

Tijdsduur module 1:
4 dagen
Lestijden:
10.30 – 16.30 (Lunch van 13.00 – 13.30)
Prijs:
275 Euro per dag, exclusief BTW. Voor Nederlandse deelnemers in bezit van een BTW nummer wordt deze niet aangerekend.
Inclusief: Alle lesmaterialen, cursusmap, lunch, koffie, thee en versnaperingen.
Na je besluit deze opleiding te volgen ontvang je na aanmelding en aanbetaling alle informatie die je nodig hebt, en de opdrachten die je voor de start van de opleiding gaat maken.
Lesmateriaal:
Uitgebreide opleidingsmap met de theorie, print-outs van alle oefeningen, gelamineerde kleurdimensiekaarten, Kolormondo kleurenbol (25cm).
Certificaat:
Na het afronden van deze opleiding ontvang je het certificaat Colour Designer 1 van het instituut voor ColourProfessionals. Er is gekozen voor de Engelse titel zodat je dit certificaat ook kunt meenemen bij werk in het buitenland. Wil je liever de benaming Kleuradviseur 1 op je certificaat dan kan dat natuurlijk ook.
Locatie:
House of Colours, Koningin Astridlaan1, 2070 Burcht-Antwerpen Gratis parking voor de deur.

Heb jij een passie voor kleur en wil jij je kennis over kleur uitbreiden? Leer dan de taal van kleur en vindt je weg in het doolhof van kleuren met deze praktijkgerichte opleiding.

Wat extra informatie over de opleiding tot kleuradviseur.


Kleur


Wat is kleur? Wat zie je en wat vertelt kleur? Kleur  is een boodschapper en met kleur vertel je een verhaal. Dit kan een subtiele tot een zeer uitgesproken boodschap zijn. Vast staat dat kleur een effect heeft op iedereen, omdat kleur door iedereen anders ervaren wordt maakt het de communicatie hierover moeilijk. Bij deze vakopleiding leer je met het ‘ABC’ van kleur een communicatiemiddel om deze taal over te brengen. Hiermee kun je de wensen van je klanten goed inventariseren

Kleur en vorm. Recht Opleiding ColourprofessionalsKleur en vorm. Opleiding Colourprofessionals

Kleur & Vorm

(1 van de onderwerpen waar we actief mee aan de slag gaan)

Meestal hebben we van ver een kleur al gezien, vooral de fellere tinten, voor we de vorm precies kunnen waarnemen. Het is daarom belangrijk een juiste kleur te kiezen voor logo, verpakkingen, ontwerp, kleding, interieur, en veel andere zaken, om onze boodschap over te brengen. 60% van de aankopen die worden gedaan zijn namelijk gebaseerd op kleur.
Vorm en kleur, wat vertel je ermee? Kleur gaat voor vorm, maar kleur zonder vorm vertelt niets omdat het de context verliest waarin we die kleur waarnemen. In welke texturen en kleuren een object is uitgevoerd is belangrijk voor de ‘emotionele’ werking en aantrekkingskracht. Een rood fluwelen kussentje bijvoorbeeld komt anders over dan een rode tube handcrème en wat te zeggen over die blinkend rode racewagen? Afhankelijk van de context, vorm en materiaalkeuze kan rood behaaglijk en warm overkomen maar ook vurig en passievol.Hoe kies je nu die juiste vorm en kleur? In deze opleiding gaan we de wisselwerking tussen kleur en vorm verder uitdiepen.

Module 2 Colour Design Advanced is een vervolg opleiding die ook 4 dagen in beslag neemt en op dezelfde principes is gebaseerd als module 1. We gaan in deze dagen nog verder in op de onderdelen van module 1 met speciale aandacht aan de psychologie van kleur en optische effecten van kleur.

Verder  werk je tijdens deze opleiding je eigen workshop uit die in iedere les verder zal groeien. De laatste dag presenteer je je workshop. Het onderwerp van de workshop kies jezelf. Heb je nog geen idee dan worden voorbeelden aangedragen die je dan op jouw manier gaat uitwerken. In de toekomst zul je met deze methode andere workshops kunnen maken.
De prijs voor module 2 is aanzienlijk lager dan module 1, 125 euro per dag. (excl BTW). Bij het volgen van de module 1 en 2 betaal je dus een gemiddelde van 200 euro per dag.

Als je besluit de opleiding te volgen dan ontvang je na je aanmelding en aanbetaling alle informatie die je nodig hebt, en de opdrachten die je voor de start van de opleiding maakt.

Heb je nog vragen of aarzel je nog of deze opleiding iets voor jou is? Twijfel dan niet en neem contact op via mail of telefoon.

Colourprofessionals

Schrijf je hier in

Hoi Jeannette.

Ik heb veel over kleur bijgeleerd na deze 4 daagse opleiding Colour Design. Ik heb veel beter kleuren leren zien door naar hun ‘samenstelling’ te kijken. De ondertonen van een kleur kan ik ook beter herkennen. Mijn inzicht in hoe ik contrasten gebruik bij het samenstellen van kleur paletten is vergroot. Nu kan ik gemakkelijk een onderbouwt kleuren palet samenstellen. Er was een goede opbouw van de cursus die door jou duidelijk werd gegeven. Het was fijn dat de theorie werd afgewisseld door de vele praktijkoefeningen. Ook de thuisopdrachten hebben mijn kennis en mijn kijk op kleur zeker verandert. Je hebt duidelijk een grote kleurenkennis en je kwam vriendelijk, vrolijk en geïnteresseerd over. Daarom zal ik deze cursus zeker aanbevelen en je krijgt van mij een 10.

Groetjes Marianne Querido

Hallo Jeannette

Na deze cursus is mijn kijk op kleur verandert, ik vind ’t nog leuker. Ik kan beter kleuren onderscheiden in grijstinten en kan een betere uitleg geven over licht en kleur en alle verschillende contrasten. Veel oefenen, doet beter kijken heb ik geleerd. Ik heb veel bijgeleerd en opgefrist. Ik vond de oefeningen heerlijk, op les en thuis. Jeannette je weet veel over kleur en kunt het goed uitleggen.

Erica Pach

Hallo Jeanette,

Na twee leerzame en gezellige dagen heb ik al veel geleerd van jou over kleuren en van alles wat er bij komt kijken. Vooral om goed te kijken naar kleuren en toch ook je gevoel mee laten spelen. Ik wist natuurlijk niet precies wat ik kon verwachten maar ik ben blij dat deze cursus heb uitgekozen. Jouw enthousiasme over kleur en hoe je het aan ons uitlegt en vooral de praktische opdrachten, maken deze dagen zeer waardevol. Als ik ook dag 3 en 4 heb afgerond ga ik nadenken over een vervolg cursus, als ik dat zou kunnen met de ervaring die ik heb opgedaan. Dat kan zijn Personal Colour Design of Interior Colour design.

Al met al een prettige en waardevolle cursus.

Groetjes Ina Pomp

Na ons eerste telefoongesprek had ik het idee dat je dieper op de stof in zou gaan dan elders. Je hebt veel kennis van kleur en er was altijd een fijne sfeer. Ik word er blij van zoveel met kleur bezig te zijn, zeker nu ik sneller zie uit welke kleuren een kleur is opgebouwd. De stof werd duidelijk uitgelegd en er was genoeg ruimte en aandacht voor de opdrachten en mijn vragen. Ik zou deze cursus zeker aanraden want kleur is overal om je heen en het is heerlijk je daarin te verdiepen.

Ik vind het ook heel fijn om je te hebben leren kennen. Zo inspirerend zoals jij over kleur praat!
We gaan elkaar zeker nog eens zien!

Groetjes Anita (liever geen achternaam op de site).