Allround Kleurexpert in 4 modules

De opleiding allround kleurexpert geeft je in vier modules alle inzichten in kleur via theorie en praktijkopdrachten. Een kleuradviseur heeft een grondige kennis van kleurentheorie en de toepassingen hiervan in de praktijk. Tijdens de opleidingen krijg je een stevige basis theorie en praktijkkennis van de vele eigenschappen van kleur. Dit leer je vertalen in een goed gefundeerd advies. Na afronding van de vier modules kun je met kennis van zaken een kleurenpalet samenstellen voor iedere opdracht van jouw klant.

Je leert hoe je een advies kunt onderbouwen met kennis van:

  • Kleursystemen
  • Vorm
  • Licht
  • Materialen
  • Textuur
  • Context
  • En nog zoveel meer

De opleiding tot allround kleuradviseur is flexibel te volgen. Je start met de basis van module 1. Wil je daarna doorgaan dan kies je zelf de volgende module. Tijdens module 2 gaan we verder in op de psychologie van kleur en leer je werken met het Personal Colourwheel. In deze module ga je ook een eigen workshop maken. Wil je liever de kant op van interieuradvies? Dit kun je leren in module 3. Ben jij helemaal gefacineerd door mensen? Volg dan zeker module 4.

Communiceer met kleur en werk met een professionele methode.

De kennis uit module 1 is de basis voor alle andere modules. Hier wordt verder op gewerkt. Ook als je al veel kennis van kleur bezit zul je ondervinden dat deze ‘Taal van Kleur’ nieuwe inzichten geeft en je kleurenkennis vergroot.

Een geslaagd kleuradvies is één van de belangrijkste aspecten om van een project een succes te maken.

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Advies vragen aan een allround kleuradviseur.

Ben jij de volgende professional die deze boeiende weg inslaat?

Heb jij ook geen idee hoe je kleuren goed kunt samenstellen uit de vele mogelijkheden en kleurkeuzes die er zijn? 20 jaar geleden had ik dat ook niet en kwamen die keuzes voort uit intuïtie en buikgevoel. Dit had goede en soms slechte resultaten tot gevolg. Door te leren, ook van mijn fouten, heb ik een methode ontwikkelt die vooral op de praktijk is gericht, maar met goede theoretische kennis is onderbouwd. Wil jij je intuïtie voor kleuren ook tot een hoger niveau tillen en wil je weten waarom kleuren wel of niet bij elkaar passen? Ontdek dan deze unieke methode waarmee je gemakkelijk en eenvoudig kleuren leert samenstellen voor verschillende doelgroepen.

De Taal van Kleur is een boeiend, interessant en leerrijk traject met veel (thuis)opdrachten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hiervoor kunt vrijmaken. Hoe meer je in deze opleiding investeert, hoe meer je eruit haalt. Kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan voorop in deze opleiding. Daarom bestaat een groep maximaal uit 4 personen.

Ontdek de opleidingen: