Interieur

Kies de juiste ondertonen

Kleur kiezen kan tegenwoordig een grote uitdaging zijn. Het lijkt of alles kan en mag. Kleuren en dessins die een paar jaar geleden nog door niemand samen gekozen zouden worden, zijn nu helemaal hip en happening. Dat betekent echter niet dat je zomaar lukraak alles door elkaar kunt gebruiken. Er komt veel meer bij kijken, zoals de invloed van licht, de textuur van stoffen, vaste elementen in een ruimte en de ondertonen in een kleur.

Waardoor kan een kleur veranderen

  • Licht, een kleur verandert in (vol) dag-, avond- of lamplicht
  • Materialen
  • Ruwe of gladde materialen beïnvloeden de kleur
  • Stoffen, gladde stoffen of juist met textuur?
  • Vorm, een kleur bij een ronde vorm komt vaak zachter over
  • Dessins, kleuren naast elkaar zullen elkaar beïnvloeden
Analoog kleurenpalet van groen-en blauwtinten

De stijl en kleuren die je kiest vertellen een verhaal, jouw verhaal. Met de keuze van je interieur vertel je dus voor een stuk wat belangrijk is voor jou. De keuze van kleuren, vormen en textuur hebben hierop een grote impact.

Kleur is een krachtig design element en voor ieder interieur zijn er andere elementen waar je rekening mee moet houden. Een kleur verandert namelijk op het moment dat de context verandert. De kleuren die eromheen worden geplaatst, de verschillende lichtbronnen, de materialen, de texturen en de vormen beïnvloeden allemaal hoe wij een kleur waarnemen.

In het oneindige doolhof van kleuren en materialen kan een expert jou verder op weg helpen. Samen maken we de beste keuzes voor je interieur. Kleuren, materialen en vormen die voor jou gaan samenwerken om zo tot het beste top resultaat te komen.

Stel je vraag.

Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd advies of heb nog vragen? Neem dan contact met me op of bel me even.


0032 (0) 495132146 of 0032(0)32905996