Toegepaste Synaesthesia workshop

Synesthesie
Hoe beïnvloeden geur, muziek en geluid de kleurkeuzes die je maakt? In deze workshop kun je ontdekken wat het met je zintuigen doet.

Synesthesie is een perceptueel fenomeen waarbij stimulatie van één sensorisch of cognitief pad leidt tot onvrijwillige ervaringen in een tweede sensorisch of cognitief pad. Synesthesie kan optreden tussen twee zintuigen, maar ook tussen meer dan twee zintuigen.

Wist je dat er 80 verschillende soorten synesthesie zijn?

In deze workshop onderzoek je vormen van associatieve synesthesie: het voelen van een zeer sterke en onvrijwillige verbinding tussen de stimulus en het gevoel dat deze teweegbrengt.

Je leert er twee:

Chromesthesia of klank-naar-kleur-synesthesie. Een veel voorkomende vorm van synesthesie is de associatie van geluiden met kleuren. Voor sommigen kunnen alledaagse geluiden het zien van kleuren veroorzaken. Voor anderen worden kleuren geactiveerd wanneer muzieknoten of toetsen worden gespeeld. Welk effect dit op jou heeft, ontdek je in deze workshop.


Het reukvermogen, of reukzin, is het speciale zintuig waarmee geuren (of geuren) worden waargenomen. Het doel van geur heeft vele functies, waaronder het detecteren van wenselijk voedsel, gevaren en feromonen, en speelt een rol bij smaak. Ontdek in deze workshop hoe het jouw kleurkeuze triggert in relatie tot verschillende geuren.

Locatie: Den Haag

Tijdstip: van 9 tot 12 of van 13 tot 16.00 uur

Meer info binnenkort.