ColourProfessionals Trendforcasting in Milaan

Color Trendforcasting voor 2017

In Milaan een trendforcasting workshop gevolgd voor de te verwachten kleuren van 2017. De dag was georganiseerd door de Color Marketing Group. Een internationale, non profit, associatie van designers. CMG zorgt voor een platform waarin kleurkennis wordt gedeeld op gebied van marketing, trends, design en onderwijs. Het doel van deze workshops, die over de hele wereld gehouden worden, is om een kleurenpalet samen te stellen die inzetbaar en bruikbaar is voor verschillende bedrijfstakken.

Voor de Chromazone Workshops nemen de deelnemers hun eigen kleurvoorspelling mee en vertellen van wat zij verwachten dat de kleurentrends zullen zijn. Door het brainstormen, toevoegen en elimineren werd er gisteren een kleurenpalet voor 2017 samengesteld. Dit kleurpalet krijg ik als kleurwaaier nog toegestuurd. Lijkt me interessant om te zien of onze voorspelling gaat uitkomen.

Het internationale karakter van dit soort workshops maakt het volgen ervan zo interessant. Deelnemers uit Italië, Duitsland, Australië, India, Amerika, Nederland en België, die samen hun kleurkennis delen en tot een uiteindelijke beslissing komen van wat zij als groep zien voor de kleurtrends van 2017.

Door het volgen van deze workshop weer veel bijgeleerd op gebied van trendvoorspellingen. Het leert je anders te kijken en te observeren naar wat er om je heen gebeurt.
Volgend jaar is deze workshop de trip naar Milaan zeker waard. In combinatie met de Design Fair zullen er weer veel nieuwe impulsen zijn voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en kleur.