Kleurexpert inhuren? De voordelen.

Kleurselectie? Tja, wie heeft er nu eigenlijk een kleurexpert voor nodig? We kunnen dat prima zelf doen en zo wat geld besparen. Deze gedachte komt vaak voor. Hieronder vind je een verhaal dat aantoont waarom het inhuren van een kleurspecialist toch een slimme zet had kunnen zijn.

Dit bedrijf had aanzienlijke besparingen kunnen realiseren, zowel in geld als in tijd.

Het kantoor waar ik binnenliep was een mengelmoes van kleuren, met felgroene stoelen in de ontvangstruimte, een oranje accentmuur en blauwe neonverlichting in de gangen. Het mozaïek van tinten was het resultaat van eindeloze interne discussies en meningsverschillen over welke kleuren het innovatieve karakter van het bedrijf het beste zouden weerspiegelen.

Na verloop van tijd werden de gevolgen van hun lukrake kleurkeuzes steeds duidelijker. Klanten reageerden verward bij het bezoeken van hun website, waar de achtergrond geel was met paarse tekst. Het kantoorgebouw leek eerder op een speeltuin dan op een serieuze technologische hub. De wisselende kleurenpaletten weerspiegelden de interne verwarring over hun merkidentiteit.

Gelukkig kwam er een (kleur) inzicht

Op een dag realiseerde de CEO zich dat er dringend iets moest veranderen. Hij besloot om een teambijeenkomst te houden en het onderwerp van kleuren aan te kaarten. Tijdens de vergadering gaven teamleden hun eerlijke mening over de huidige situatie. Ze begrepen allemaal dat hun kleurkeuzes hun imago negatief beïnvloedden.

Na wat onderzoek besloten ze om professioneel advies in te winnen. Zo ontdekten ze ColourProfessionals. Na aandachtig naar het verhaal achter het bedrijf te luisteren, werden hun visie en kernwaarden geanalyseerd.

Een nieuwe uitstraling die net zo goed past als een comfortabele jas

Er werd een nieuw kleurenpalet voorgesteld dat harmonieus is en de waarden van innovatie, betrouwbaarheid en vooruitgang weerspiegelde.

Met de begeleiding van ColourProfessionals implementeerden ze geleidelijk het nieuwe kleurenschema. De levendige oranje accentmuur werd een strakke, diepblauwe tint die professionaliteit uitstraalde. De felgroene stoelen werden vervangen door subtielere grijstinten die een gevoel van stabiliteit creëerden. Kleurrijke blikvangers werden op de houten vloer gemaakt met een speciaal tapijt en met design elementen werden enkele blikvangers geplaatst.

Klanten reageerden positief op de vernieuwde website en het kantoor kreeg een moderne uitstraling die hun innovatieve karakter weerspiegelde en ook betrouwbaarheid uitstraalde. Dit verhaal vertelt het belang van weloverwogen kleurkeuzes en het raadplegen van experts om een samenhangende bedrijfsuitstraling te creëren.

Zie je ook de bomen door het bos niet meer met zoveel kleuren en zoveel kleursystemen? Een kleurexpert kan je op veel verschillende vlakken helpen en hieronder vind je een aantal gespecialiseerde punten.

Zie jij ook de bomen door het bos niet meer met zoveel kleuren en zoveel kleursystemen? Laat mij je gids zijn om de goede weg te vinden.
Overweldigd door zoveel kleuren en zoveel kleursystemen?
Laat me dan je gids zijn om de goede weg te vinden.

Want het inhuren van een kleurexpert kan om verschillende redenen voordelig zijn. Afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van een persoon, bedrijf of project kun je de expert inschakelen om je te helpen.

9 punten waarin een kleurexpert je helpt

1. Expertise in kleurtheorie:

Een kleurexpert heeft diepgaande kennis van kleurtheorie, kleurpsychologie en kleurharmonie. Ze begrijpen hoe kleuren op elkaar inwerken en welke emoties en percepties ze kunnen oproepen.

2. Contextuele toepassing:

Een kleurexpert weet hoe kleuren in verschillende contexten moeten worden toegepast. Of het nu gaat om interieurontwerp, grafisch ontwerp, mode, kunst of andere gebieden. Ze kunnen advies geven over welke kleuren het beste passen bij een specifieke omgeving, merk of doelgroep.

3. Creëren van harmonie en balans:

Kleurexperts kunnen helpen bij het kiezen van kleuren die samenwerken om een harmonieuze en gebalanceerde visuele uitstraling te creëren. Dit geldt voor zowel individuele projecten als voor de bredere visuele identiteit van een merk.

4. Maken van een impact:

Kleuren hebben de kracht om sterke emotionele reacties op te roepen. Daarom kan een kleurexpert helpen bij het selecteren van kleuren die de gewenste boodschap, stemming of gevoel overbrengen bij een doelgroep.

5. Onderscheidend vermogen:

Een kleurexpert kan helpen bij het kiezen van kleuren die een merk, ontwerp of ruimte onderscheiden van de concurrentie. Hiermee een unieke identiteit te creëren.

6. Efficiëntie en kostenbesparing:

Het inhuren van een kleurexpert kan helpen om fouten in kleurkeuzes te voorkomen, wat tijd en geld kan besparen. Zo hoeven je niet opnieuw te ontwerpen of aanpassingen maken.

7. Persoonlijke begeleiding:

Een kleurexpert kan individuele begeleiding bieden op basis van persoonlijke smaak, voorkeuren en doelen. Deze begeleiding resulteert in op maat gemaakte kleuradviezen.

Een kleurexpert kan adviseren over zowel trendy kleuren als tijdloze keuzes, zodat ontwerpen en ruimtes zowel hedendaags als duurzaam blijven.

9. Professionaliteit en consistentie:

Voor bedrijven helpt een kleurexpert om een professionele uitstraling te behouden door consistente kleurkeuzes in alle communicatiemiddelen en ontwerpen.

Welke voordelen kan een kleurexpert jou bieden?

Het inroepen van een kleurexpert leidt tot esthetisch aantrekkelijke, effectieve en doelgerichte kleurselecties die een positieve impact hebben op het eindresultaat. De kleuren die worden gekozen, dragen bij aan het realiseren van het doel van jouw project.

Wil je meer informatie ontvangen zonder enige verplichtingen? Aarzel niet om ons een e-mail te sturen, zodat we een afspraak kunnen plannen om te bespreken waar je naar op zoek bent.

Ontwerp van 44 kleuren in 4 paletten voor een firma in gietvloeren.
Ontwerp van 44 kleuren in 4 paletten voor een firma in gietvloeren.

Samenwerken werken met een Kleurexpert?

Als gids in het doolhof van kleurkeuzes kan ik je helpen met het toepassen van kleur in verschillende contexten zoals, design, interieurontwerp, kunst en mode. Wil je dit ook leren en de volgende expert in kleur in kleurtoepassingen worden? Volg dan de opleiding.

ColourProfessionals is lid van:

Internationale studiegroepen: