Kleur als Coachingtool

Colournostics, en waarom het interessant is je te laten inspireren op 24 januari

Ben jij een therapeut, mentor imagoconsulent en/of coach, wil je je werkgebied uitbreiden en ben je op zoek naar een ’tool’ om je werk te optimaliseren?

Na 5 jaar intensieve samenwerking hebben Thelma vd Werff (Colourcomfort, The Power of Colour) en Mary Ashby-Green (Master-practinioner NLP) samen Colournostics ontwikkeld.

Twee jaar geleden ontdekte ikzelf de kracht van Colournostics, maar daarover later meer.

Wat is Colournostics?

Colournostics is een diepgaand proces bestaande uit een combinatie van de psychologie van kleur, en het samensmelten van de ColourComfort, Power of Colour methode en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).
Je onderbewuste gevoelens en gedachten kunnen met Colournostics naar boven en naar buiten komen door het inzetten van kleurkeuzes.

De taal van kleur helpt je om je problemen op een bewust niveau te begrijpen en zal je inzicht geven over jezelf en wat je in de weg staat om vooruit te gaan. Het is ontworpen om nieuwe manieren, mogelijkheden en opties te tonen om je leven te veranderen.

Colournostics
Coaching toolkit

WELKOM IN DE WERELD VAN COLOURNOSTICS

Er zit meer achter kleur dan je denkt.
De kleuren waarvan we wel en niet houden geven inzicht in wat er in ons leven speelt.

Wat zijn de kleuren in jouw leven?

Misschien was er een periode in je leven waarin je bepaalde kleurvoorkeuren of afkeuren had. Hoe kleuren nu ervaren worden is hiermee sterk verbonden. Elke kleur brengt eigen emoties mee afhankelijk van die ervaring. We kiezen (on)bewust kleuren die passen bij onze gevoelens en waar we ons goed bij voelen.

Er zijn geen goede of slechte kleuren

Elke kleur heeft positieve en negatieve eigenschappen. Gevoelsmatig begrijpen we de effecten van verschillende kleuren. We voelen welke kleuren ons kalmeren en welke kleuren ons stimuleren.

Elke kleur heeft een boodschap

Elke kleur heeft een betekenis en een boodschap. Wanneer we de boodschap van elke kleur begrijpen, dan zien we dat we onbewust de taal van kleur al ons hele leven gebruiken.
Achter elke kleur schuilt een emotie en een boodschap.

Door Colournostics leer je jezelf beter kennen

Door je kleurkeuzes krijg je inzicht in jezelf. 

Als je je kleuren kent, zul je jezelf beter kennen. Als je jouw kleuren verandert dan kun je je leven veranderen.

In plaats van je probleem in woorden te omschrijven, kun je kleur gebruiken als taal om je diepste gedachten en emoties uit te drukken. Dit proces is zo gemakkelijk dat zelfs kinderen het kunnen gebruiken, omdat je door een kleur te kiezen de kleur voor jou laat spreken.

Bij Colournostics zullen de kleuren die je kiest je wijzen op de kern van het probleem en je verbinden met de onderliggende emoties en oplossingen. Deze combinatie van kleur en NLP verandert je denkpatroon van kleuren en emoties. Het laat je lichaam en geest op nieuwe manieren denken en voelen.

Wat is NLP?

Neuro Linguïstische Programmeren is een inzicht methode over hoe we denken, voelen en hoe we onze ervaringen verwerken. Het geeft ons technieken om je huidige denkpatroon te onderbreken en helpt je
te kijken naar wat er echt intern aan de hand is. Het helpt je te breken met oude patronen en je van binnenuit te veranderen.

Voor wie is Colournostics bedoeld

Voor wie de stap-voor-stap methode wil toepassen voor:

 • inzicht in de kern van het probleem
 • inzicht in wat je tegenhoudt
 • inzicht in hoe je je doelen kunt bereiken

 • de eigen gezondheid verbeteren
 • een volgende stap wil maken in het leven en/of carriëre
 • het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, oplossingen en eigen kracht
 • wil weten waar de ‘reis’ naar toe gaat en actief hieraan wil werken

Als coach werken met Colournostics

Colournostics is eenvoudig in gebruik en makkelijk te integreren in de manier waarop je momenteel werkt. Het gebruikt de psychologie van elke kleur en het is fantastisch hoe het je een heel nieuw niveau van communicatie met je klanten geeft.

Ben jij de coach die:

 • op zoek is naar een nieuwe werkvorm
 • een nieuwe dienst wil aanbieden
 • met een uitgedacht concept wil werken
 • een oplossing voor een blokkade toont die al in de cliënt aanwezig is
 • mensen helpt hun perspectief te veranderen
 • kom erachter wat er echt aan de hand is met je klant
 • een ‘tool’voor klanten wil die het moeilijk vinden om de woorden te vinden om uit te leggen wat er aan de hand is
 • klanten wil helpen die briljante ideeën hebben, maar ze komen nooit echt uit, wat weerhoudt hen om te slagen
 • een andere manier zoekt om contact te leggen met uw klanten

Bij de methode van Colournostics is iets heel complex, heel eenvoudig gemaakt. Als therapeut, mentor, imagoconsulent en/of coach wil je tot het onderbewustzijn van je klanten gaan. Dit is de ’tool’ waarmee gemakkelijk en op een veilige manier gecommuniceerd kan worden met het onderbewustzijn van je cliënt.

Het zal niet alleen de problemen en de blokkades op het onderbewuste niveau onthullen, het zal ook nieuwe en verschillende wegen naar de oplossing bieden.

Colournostics geeft de cliënt de mogelijkheid om snel zijn of haar probleem in een ander daglicht te zetten en zelf met een oplossing of verandering te komen, welke meestal diep verborgen ligt. Colournostics kan dit door met kleur het onderbewustzijn naar de oppervlakte brengen.

Wat was de ‘trigger’ voor mijn enthousiasme en wist ik: Hier ga ik mee door!

Twee jaar geleden was mijn Italiaans/Griekse vriendin/collega bij mij op bezoek en ik ging met haar mee naar Amsterdam waar ze een afspraak met Thelma had. Dat deze afspraak mijn leven ook zou veranderen in een nog positievere manier kon ik in de trein naar de hoofdstad nog niet bedenken.

Natuurlijk kende ik Thelma van naam en had over haar methode gelezen. Ik vond in eerste instantie geen achtergrond informatie over hoe deze was ontstaan en waar die op gebaseerd was, wat het voor mij minder interessant maakte om mij erin te verdiepen. Dat ik hier een verkeerde conclusie had getrokken bleek later wel. In Amsterdam trof ik een vriendelijke dame met diepgang en een open, vrolijke, positieve houding, precies waar ik van hou. Dat we later nog heel veel samen zouden lachen en delen kon ik toen bij lange na niet weten.

Tijdens dat bezoek kwam ik in aanraking met Colournostics en met ColourComfort, de opleiding die ik daarna ben gaan doen.

Terug naar huis met de toolkit van Colournostics, die ik natuurlijk gelijk ben gaan uitproberen met andere mensen. Enkele van hun hebben later een hele drastische omwenteling in hun leven hebben gemaakt, maar dat wist ik toen nog niet. Mijn eigen werkzaamheden eisten mijn aandacht weer op en zo raakte de methode wat op de achtergrond en bleef de doos onaangeroerd op de plank bleef liggen, tot………..het symposium van ILA, International Light Association, in Pula, Kroatië, het jaar erop.

Mijn Grieks/Italiaanse vriendin ging ook en ook Thelma zou aanwezig zijn met een presentatie en workshop. Op het laatste moment besloten om te gaan en toen is het gebeurd. De eerste voorzichtige ontdekking van de kracht van Colournostics.

Thuisgekomen wilde ik mijn ontdekkingstocht verder uitbreiden en ben toen een gratis workshop gaan aanbieden, waarbij de deelnemers heel divers waren als het gaat om leeftijd, werkzaamheden en achtergrond, wel waren het allemaal vrouwen.

Een zeer speciale middag volgde waarbij iedereen aan haar eigen doelstelling of probleem kon werken, zonder die te moeten delen met de groep. Allemaal positieve reacties op de, toch wel, intensieve ervaring. Wat voor mij het aller speciaalste was, iets wat ik nog nooit meegemaakt heb in al die jaren dat ik workshops geef ……… de dames spraken bijna niet, zelfs niet in de pauze. Dit maakte het een serene, bijna magische middag.

Omdat ik nooit over 1 nacht ijs ga om iets te geloven, ben ik daarna de werkwijze van Colournostics op mijzelf gaan toepassen, nog altijd om te zien of het werkte en waarom. En ik kan jullie vertellen, het werkt. Er waren twee doelstellingen die ik voor mij zelf wilde bereiken. 1 is al gelukt, de andere is halfweg. Om het hier allemaal uit te leggen zou te lang worden. Wil je het weten volg dan het You-Tube kanaal van Colournostics.

Nog even dit

Heb je interesse om meer te weten te komen over deze unieke methode?

Laat je dan op 24 Januari om 8.30 uur ’s ochtends inspireren.

Meer informatie over deze unieke coachingmethode kun je vinden

op www.colournostics.com en www.colourprofessionals.eu

Op de Colournostics site kun het gratis e-book downloaden: How to use the secret language of Colour

Op de Colourprofessionals site kun je het Chroma-zine tijdschrift inkijken: Kleuren vertellen een verhaal – Welk verhaal vertel jij?