Boekenclub Kleur. Lezen, leren en toepassen.

Voor wie van kleur en lezen houdt. Jullie kennen dat vast wel. Ontzettend veel boeken in je kast hebben staan die op één of andere manier over kleur gaan, maar waar je niet aan toe komt ze uit te lezen. Je begint enthousiast aan je nieuwe boek, echter ergens komt het omslagpunt en begin je het boek in fases te lezen.

Je leest nog eens een aantal pagina’s met onderwerpen die je aanspreken voor het boek vervolgens op de plank beland met al die andere half uitgelezen boeken. Als het boek geluk heeft blijft het in je herinnering en wordt het nog eens vastgepakt en als naslagwerk gebruikt. Zo staan er echter ook al veel ‘stiefboeken’ in de kasten die, als er niet af een plumeau over heen gaat, daar maar wat staan stof te vangen.

Ontzettend jammer natuurlijk. Er zijn zoveel prachtige, interessante boeken bij die wel eens nader bestudeerd mogen worden, en die nu nutteloos staan te vergelen. Al een tijdje vroeg ik mezelf af hoe ik wat meer discipline zou kunnen krijgen om alles eens terug voor het daglicht te halen in plaats van steeds weer nieuwe interessante boeken te kopen die hetzelfde lot zouden ondergaan.

Na een museumbezoek in London (die toevallig over kleur ging:))) kwam ik weer met 5 nieuwe boeken thuis. Mijn arm een paar centimeter uitgerekt van het gesleep met die boeken besloot ik dat er voorlopig geen nieuwe meer bij mochten. Niet verwacht, toch gelukt! Er is er nog geen één bijgekomen. Ook de favoriete tijdschriften over interieur, mode, design en trends mogen niet meer gekocht worden. Af en toe sta ik nog verlekkerd met ééntje in de hand maar na mezelf even streng te hebben toegesproken worden ze braaf weer teruggelegd.

Alles goed en wel, geen nieuwe boeken gekocht,maar van lezen kwam er nog niet veel terecht. Tot een paar weken geleden het idee ontstond. Juweelontwerpster Marianne volgde een vijfdaagse verdiepingscursus over kleur bij mij. Ze had die dag ook een aantal boeken meegenomen. Verrassend, een aantal exemplaren stonden ook in mijn boekenkast.

De boekenclub was nog niet helemaal geboren, maar al wel in blijde verwachting. 
Soms komt de oplossing op verrassende momenten.

23rd December 2014 gepost door Jeannette-Colorette

Labels: Boeken Kleur