About

Mijn naam is Jeannette hanenburg en ik houdt mij al meer dan 15 jaar beroepsmatig met kleur bezig en mijn passie voor kleur wordt alleen maar groter bij iedere uitdaging die op mijn pad komt. Ben jij op zoek naar een gepassioneerde trainer, met kennis van zaken, lees dan vooral even verder.

Kleur is overal maar wat is kleur kleur nu eigenlijk. Afhankelijk vanuit welke context je deze vraag stelt is dat een vraag die vele antwoorden kan hebben. Gaan wij samen verder in een advies, een bedrijfstraining of een opleiding, dan zal het antwoord op deze vraag voor jou ook duidelijk worden. Zoek jij een antwoord of oplossing op jouw ‘kleuren’ vraag, stuur mij een mail met je wensen of bel mij even op. jeannette.hanenburg@gmail.com of 0032(0)495132146

Hoe kleur in verschillende contexten toegepast kan worden, met altijd de emotionele én wetenschappelijke wetmatigheden in het achterhoofd, is iets wat mij mateloos boeit.

De werking van kleur is altijd in beweging en om mijn eigen kennis niet te laten voor wat het is, en vooral door te blijven groeien, ben ik actief lid  van de internationale kleurenassociatie AIC, de Amerikaanse ISCC, de Nederlandse stichting Kleurenvisie en de Belgische kleurenassociatie ICA-Belgium. Non profit organisaties die streven naar verder onderzoek en bewustwording over de werking van kleur in alle gebieden. Een netwerk waarbinnen ervaringen en onderzoeken over kleur gedeeld worden. Verder ben ik lid van een aantal internationale studiegroepen, Colour on Education, Colour in Environmental Design en de Language on Colour.

Binnen België willen we ook een brug maken tussen de verschillende disciplines die met kleur werken, en sinds 2016 hebben we de Interdisciplinary Colour Association Belgium, ICA-Belgium opgericht. Hiermee willen een verbinding maken tussen wetenschappers, designers, ontwerpers en consultants die werkzaam zijn, en onderzoek doen, in de wereld van kleur.

Waar sta ik voor:

 • Maatwerk
 • Persoonlijke aanpak
 • Gedreven
 • Professioneel
 • Empathisch
 • Enthousiast

Mijn werkzaamheden:

 • Eigenaar House of ColourProfessionals, centrum voor kleur, educatie en advies
 • Kleuropleidingen
 • Bedrijfstrainingen
 • Gastspreker, schrijfster voor een vakblad en blogger NCS
 • Voorzitter en mede oprichter ICA-Belgium
 • Beheerder besloten Facebook groepen Colourexperts@ColourProfessionals en Boekenclub Kleur

Mijn passies:

 • Kleur
 • Reizen
 • Auto’s
 • Kunst
 • Een leven lang leren
 • Nieuwe werkmaterialen ontwikkelen
 • Congressen, tentoonstellingen en beurzen bezoeken
 • die over kleur, interieur en wetenschap gaan
 • Mijn familie
 • En niet te vergeten de 3 kleine viervoeters in mijn huis

Lid van:

Voorzitter Belgische Kleurenassociatie ICA-Belgium

Internationale Kleurenassociatie AIC

Nederlands Kleurenplatform Kleurenvisie

Inter Society Color Counsil, N-Amerka, ISCC

International Light Association https://www.international-light-association.org/

Internationale studiegroepen Colour en Education, Colour in Environmental Design en  Colour&Language

Lid VIP


 

ColourProfessionals & how it came about…..

Heb jij dat nu ook? Een kleuropleiding gedaan en door de bomen het bos soms niet meer zien? Dat is exact wat mij is overkomen.  Voordat ik aan mijn opleidingen begon koos ik kleuren altijd op gevoel. Dat ging meestal wel goed, maar waarom dat zo was, daar stond ik niet bij stil. 15 jaar geleden maakte ik een carrière omslag en zo ben ik opleidingen in kleur gaan volgen. Hoe meer ik over kleur leerde, hoe moeilijker ik het soms vond. Oké, die kleur is warm, maar waarom was dat zo, en als ik die kleur in een ander licht zag verandertde die kleur. Hoe kon dat en waarom? Zoveel vragen. Ik was niet meer puur op intuïtie bezig met kleur kiezen maar wilde weten waarom kleuren wel of niet goed samen gingen. Door met die kleurvraagstukken bezig te gaan kwam ik erachter dat er zoveel verschillende inzichten zijn op de manier hoe wij kleuren waarnemen. Het is nooit een absolute waarheid en het hangt altijd samen met de context. Dat bracht veel twijfels met zich mee. Zag ik het dan niet goed? Was dit misschien een verkeerde beroepskeuze? Moest ik het misschien opgeven? Ik vond kleur en de werking ervan te intrigerend om te stoppen.

Wat was mijn optie?

Studeren en verder onderzoeken hoe het nu precies zat met die kleurwerking.  Vastbijten in de materie en nog meer opleidingen volgen, o.a. bij de kleurexperts van de toonaangevende instituten NCS en Pantone. Door in de diepte te duiken en mijn kleurkennis verder te verbreden begon ik de materie steeds beter te snappen. Dat bracht mij er toe om alle kennis van de opleidingen te filteren en mijn eigen’wijze’ kijk op kleur daar aan toe te voegen, met gevolg, de praktijkgerichte opleidingen van ColourProfessionals.

Wat is jouw optie?

Met een opleiding of training van ColourProfessionals kun je je kleurkennis verder verdiepen en verbreden. Ben jij werkzaam met kleur of wil je je in de materie verdiepen dan zie ik je graag in mijn ColourDesign opleiding of tijdens een ééndaagse training terug.

Wil jij, met je opgebouwde kennis, weloverwogen en gefundeerde kleur paletten kunnen samenstellen voor jouw project? Alle opleidingen hebben unieke lesprogramma’s en zijn zeer praktijkgericht zodat je de opgedane kennis ook daadwerkelijk kunt toepassen in de praktijk. De modules zijn uitgebreid getest en voorgelegd aan andere kleurexperts. Een master in Opleiding- en onderwijskunde heeft de opleidingen een kwaliteitsgarantie gegeven.

Colourprofessionals biedt opleidingen en trainingen voor zowel de starter als voor de professional. Bedrijven die van hun medewerkers echte kleurkenners willen maken, kunnen een training op maat aanvragen.

Wie weet tot snel.

Kleurrijke groet

Jeannette

Kleur als Taal
Maatwerk voor de firma Liquidfloors

Board member of:

https://www.international-light-association.org/